Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) kijken we bij Onebite altijd naar twee onderdelen: de content van de website en het technische gedeelte. Scoort jouw website laag bij zoekmachines maar heb je er wel voor gezorgd dat je teksten helemaal geschreven zijn volgens SEO-standaarden? Dan kan het zijn dat er iets ontbreekt aan de technische kant van je SEO. Goede SEO-content wordt pas waardevol wanneer er een goede technische basis is gelegd.

Waarom heeft mijn website technische SEO nodig?

Google en andere zoekmachines willen altijd dat een website makkelijk toegankelijk is voor hun crawlers (software die het web doorzoekt) en voor gebruikers. Voor deze zogenaamde crawler moet je de website indexeerbaar maken. Dit doe je onder andere door je links in een logisch overzicht te plaatsen en de content aan te geven met de juiste HTML-tags.

Zoekmachines willen daarnaast dat een website makkelijk te gebruiken is. Als een website bijvoorbeeld traag is, levert dit strafpunten op. Slechte leesbaarheid, navigatie en usability gaan uiteindelijk ook allemaal ten koste van je ranking.

Waar controleren zoekmachines op?

Er zijn veel punten waar zoekmachines op controleren. Sommige punten die strafpunten opleveren zien wij vaak terug. Let daarom goed op de volgende zaken:

  • Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je URL’s leesbaar zijn voor mensen. Een link moet er bijvoorbeeld zo uitzien: https://www.onebite.nl/online-marketing/seo-consultancy/. En dus niet zo: https://www.onebite.nl/?p=123
  • Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de indeling van je pagina’s logisch is en er moet een overzicht zijn van alle indexeerbare pagina’s (een sitemap). Een sitemap aanmaken kan erg makkelijk gaan met behulp van een tool, zoals Yoast SEO.
  • Ten derde letten zoekmachines op de laadtijd van je website. Hierbij geldt: des te sneller de pagina, des te blijer de zoekmachine. Zorg er daarom altijd voor dat je gebruik maakt van caching en gecomprimeerde afbeeldingen en dat scripts op de juiste plek worden ingeladen.
  • Zorg tot slot altijd dat je website veilig is voor gebruikers. Update daarvoor je website regelmatig en maak gebruik van moderne technieken zoals HTML5.

Wat kan Onebite voor mij betekenen?

Wij zullen bij het ontwikkelen van jouw nieuwe site altijd zorgen dat er gelet wordt op de technische aspecten van SEO. De punten die ik voorheen heb genoemd worden standaard geïmplementeerd en daardoor ben je er van verzekerd dat jouw nieuwe site gebruik maakt van de nieuwste technieken om jouw website hogerop te laten komen in zoekmachines. Lees meer over onze SEO consultancy.

Meer Online Marketing.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer