Bij Onebite ontwikkelen we met veel plezier maatwerk webapplicaties voor onze klanten. Mijn naam is Erik-Johan en ik ben inmiddels ruim 4 maanden werkzaam als developer voor Onebite. Ik ben gevraagd om iets te schrijven over de webapplicaties die wij ontwikkelen.

Nu ik inmiddels een tijdje mee draai bij Onebite heb ik al aan verschillende applicaties mogen sleutelen. Dat is leuk, maar eigenlijk vind ik het nog wel het leukst als ik de kans krijg om zelf een webapplicatie van de grond af op te bouwen. Het grootste voordeel hiervan is dat je zo vrijwel alles kunt maken wat je maar kan bedenken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De mogelijkheden zijn eindeloos!

From scratch

De eerste webapplicatie die ik ‘from scratch’ (van de grond af) voor Onebite heb mogen bouwen is de kaarten-applicatie voor de provincie Antwerpen. Deze applicatie is in staat om afbeeldingen interactief (klikbaar) te maken. Deze afbeeldingen kunnen vervolgens voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld om de kaart van een bosgebied weer te geven, of een diagram om te gebruiken tijdens een presentatie. Wanneer de gebruiker binnen de afbeelding klikt op één van de klikpunten komt er een pop-up met informatie naar voren.

Interactiviteit

Dit alles klinkt misschien wat saai, maar het is ontzettend leuk om te bouwen. Uiteindelijk komt er behoorlijk wat bij kijken om te zorgen dat alle functionaliteiten goed uit de verf komen. Door aan deze applicatie te werken heb ik enorm veel ervaring opgedaan met nieuwe technieken op het gebied van PHP (Laravel) en JavaScript (OpenLayers). Het logische gevolg hiervan is dat we inmiddels steeds meer projecten oppakken waar dergelijke interactiviteit in webapplicaties een rol speelt. Zo ben ik op dit moment druk bezig met de ontwikkeling van een WordPress plugin waar soortgelijke functionaliteiten in naar voren komen.

Meer Webdevelopment.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer