Voor de jongeren en oudere jongeren onder ons is het moeilijk te bevatten: eind deze maand bestaat Google Adwords alweer 14 jaar. Dit advertentieprogramma is nog steeds een groot succes, maar het is natuurlijk van belang dat het up-to-date blijft. Daarom komt Google met een nieuwe advertentiestijl, die beter aansluit bij de mobile devices (telefoons en tablets).

Het interessante hieraan is dat Google ervoor kiest advertentie-extensies prominenter weer te geven. Een extensie is wat extra informatie over het bedrijf of over de website, bijvoorbeeld een adres, een telefoonnummer of een extra link. Voor klanten is dit ideaal.

Stel je voor dat je met je mobiele telefoon Googlet op ‘Restaurant La Dolce Vita IJsselstein’, omdat je hebt gehoord dat de Quattro Stagioni pizza daar verrukkelijk is. Je ziet dan niet alleen de link naar de website, maar kunt direct doorklikken naar de subkopjes ‘menukaart’ en ‘reviews’. Neem je liever direct contact op? Dan klik je op het telefoonnummer, en zo krijg je meteen de lieftallige Benedetta aan de lijn, die je reservering noteert.

Ook adverteerders hebben voordeel bij deze extensies. Het kost namelijk niets om ze toe te voegen, tenzij er gebruik van gemaakt wordt. Maar als jij de eigenaar van La Dolce Vita zou zijn, zou je het waarschijnlijk geen probleem vinden om een klein bedrag te betalen voor iedere keer dat je via je advertentie gebeld wordt. De kans is immers groot dat dit je een nieuwe klant oplevert.

Kortom: advertentie-extensies hebben de toekomst en Google speelt hier slim op in. Dat is goed nieuws voor iedereen. Google kan zo blijven rekenen op advertentie-inkomsten en bedrijven kunnen zich van hun beste kant laten zien aan hun klanten. En Onebite?

Bij Onebite verandert er niets. Wij maakten namelijk al gebruik van deze handige optie. Benieuwd naar de mogelijkheden van zoekmachine adverteren voor jouw bedrijf? Neem eens contact met ons op! Je krijgt helaas niet de lieftallige Benedetta aan de lijn, maar wel één van onze kundige medewerkers.

Bronnen:

http://www.frankwatching.com/archive/2014/10/02/google-adwords-gaat-op-de-schop-ben-je-klaar-voor-advertentie-extensies/
http://en.wikipedia.org/wiki/AdWords

Meer Online Marketing.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer