Adverteren in zoekmachines.

Met Google AdWords adverteer je direct op de zoekresultaten van jouw doelgroep. Zo boek je snel en gericht resultaten. Natuurlijk moeten al je advertenties goed onderbouwd zijn met een gedegen zoekwoorden onderzoek. Dat is en blijft de basis voor een succesvolle online marketing strategie.

Adverteren - maar dan online

Een gedegen zoekwoorden onderzoek – dat is en blijft de basis voor een succesvolle online marketing strategie. Daarnaast is het van belang dat jouw webshop of website gericht is op interactie en conversie. Wanneer de bezoeker na klikken op de advertentie namelijk niet vindt wat hij/zij zoekt, haakt men alsnog af.

Er moet dus rekening gehouden worden met verschillende persona’s die de website bereiken en de flow die ze doorlopen. Met een website of webshop van Onebite kun je daar sowieso van uit gaan en kunnen we goed onderbouwd aan de slag met zoekmachine adverteren.

Opzetten campagne

SEA – oftewel zoekmachine adverteren –  start met het opzetten van campagne’s die bepaalde categorieën vertegenwoordigen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je zowel aan de zakelijke als de consumenten markt levert. Beiden groepen moeten dus op verschillende manieren en met verschillende advertenties aangesproken worden.

Onebite realiseert een AdWords campagne gericht op je belangrijkste product of diensten pagina’s. Na het doen van een zoekwoorden onderzoek kiezen we samen de juiste keywords. Dat kan een enkel woord zijn, jullie eigen merk of een korte zin. Hoe specifieker de zoekterm des te meer kans op succes (long tail). Ook kijken we bij het bepalen hiervan naar klikprijs, populariteit (concurrentie) en bereik.

We richten je AdWords campagne in op maximale zichtbaarheid en ROI (return on investment). Super belangrijk volgens ons: stel doelen in per maand/kwartaal of jaar en bedenk samen met ons een realistisch budget. Dat budget verdelen we dan zo efficiënt mogelijk over de campagnes.

Google AdWords Onebite

Monitoren & Bijsturen

Als je AdWords campagne loopt is het zaak om de resultaten te monitoren en de campagne eventueel bij te sturen. Onebite optimaliseert je campagne door zoekwoorden toe te voegen, te verwijderen of zelfs uit te sluiten. Zo blijven alleen de meest relevante advertenties over, terwijl de prijs per bezoeker laag blijft.

Ook kunnen we met zoekmachine adverteren snel inspringen op nieuwe producten of tijdelijke acties en kunnen we er voor kiezen om te adverteren in specifieke regio’s. Dat is het voordeel van SEA ten opzichte van organische resultaten - Adhoc aanpassingen zorgen voor resultaat op korte termijn - mits goed uitgevoerd natuurlijk. Het is dus van belang dat Onebite op de hoogte is van jouw bedrijfsvoering. Samenwerken en communiceren zijn van belang voor een nog succesvollere Online Marketing strategie. We denken in ieder geval graag een keer vrijblijvend met je mee over de mogelijkheden van Adwords voor jouw bedrijf. Laat dus iets van je horen!

Met een maandelijkse rapportage houden we je op de hoogte van de resultaten. Zo maken we steeds inzichtelijk wat de inzet van jouw campagnebudget oplevert.

SEO Consultancy

Jouw online marketingactiviteiten zijn het online visitekaartje van je bedrijf en wij kunnen je helpen deze zo goed mogelijk op te zetten via ons online marketingpakket Improve Online. Dit pakket bestaat uit advies over SEO, AdWords, e-mailmarketing of social media advertising. Je kiest voor een specifiek onderdeel of voor een combinatie van onderdelen. Wij voorzien je vervolgens van persoonlijk en direct toepasbaar advies en zetten jouw bedrijf online op de kaart.

Heb je interesse in het Improve Online pakket en wil je graag contact met ons opnemen? Lees hier meer over het online marketingpakket of bel naar 020 2610970.