Succesvolle e-mailmarketing.

Onebite gelooft in e-mailmarketing! Wat kunnen wij voor jouw organisatie betekenen?

De juiste tool

We denken graag mee over de toepassing van je toekomstige e-mails. Gaat het om het delen van producten en acties voor je webshop, wil je een event promoten, is het een interne nieuwsbrief, inhoudelijke content in de vorm van blogs of misschien wel de laatste vacatures mededelen? Al deze toepassingen vragen om een geoptimaliseerd, specifiek, responsive e-mailtemplate dat rekening houdt met de content die gedeeld moet worden. Wij creëren e-mailtemplates in eigen huisstijl, schrijven de teksten, verzorgen het versturen en we beheren de statistieken van de digitale nieuwsbrieven. Onebite werkt veel met Mailchimp en Campaign Monitor, maar we horen graag wanneer jij goede ervaringen met een andere tool hebt. Samen kunnen we dan een slimme keuze maken, afhankelijk van de grootte van de database en de frequentie van mailen.

Database

Je database bepaalt voor een groot deel het succes van de campagnes. Een heel grote database hoeft niet perse succesvoller te zijn dan een kleine database. Het belangrijkste is dat je doelgroep in de database staat, zowel klanten als potentiële klanten en dat deze te segmenteren zijn in groepen voor een gericht aanbod van de e-mails. Segmentatie bij e-mailmarketing kan al beginnen bij het aanmeldformulier op de website of bij het aanmaken van een klant of leden account. Het kan echter ook achteraf in de tool. De groei van de database kun je eventueel versterken door het te integreren met je social media aanpak

Geen spam maar succesvolle mailingen?

Over e-mailmarketing zijn de meningen verdeeld – vaak gehoord is ‘ik open die e-mails toch nooit’ – maar wat nu als jij behoort tot 50% van de database en de andere 50% wel de e-mails opent. Er bestaat nog steeds een grote groep e-mailmarketing fans en e-mails worden helemaal niet altijd als hinderlijk ervaren. Onebite gelooft in e-mailmarketing, mits er goed over wordt nagedacht en de uitvoering inhoudelijk toegespitst is op de doelgroep. Succesvolle e-mailmarketing moet aan een aantal eisen voldoen. Daar kan Onebite een handje helpen.

E-mailmarketing Onebite

Bedenken, versturen & meten

Onebite kan helpen met de creatie van de nieuwsbrief. Echter, we zorgen ervoor dat de nieuwsbrief ook eenvoudig door jou aan te passen is, zodat het versturen een snelle handeling wordt. Via Mailchimp kun je met één druk op de knop honderden of duizenden persoonlijke e-mails versturen. Een goede tool om jouw e-mailmarketing activiteiten te coördineren. Daarnaast kun je ook verzenden op een vooraf ingestelde tijd + datum.

Meten = Weten
Al je campagnes zijn te meten op click through ratio, welke artikelen of producten waren succesvol en wat was het bereik. Door AB-testing kun je tevens verschillende aanpakken proberen en onderzoeken welke onderwerpregels het goed doen bij jouw doelgroep en welke niet. Key blijft natuurlijk dat de inhoudelijke content je database niet teleurstelt en dat ze krijgen waarvoor ze zich ooit aangemeld hebben.

Een keer bespreken hoe je een succesvolle e-mailmarketing campagne opzet en hoe je jouw doelgroep geïnteresseerd houdt? Neem dan contact met ons op.

Improve Online

Online marketingactiviteiten zijn het online visitekaartje van jouw bedrijf en wij kunnen je helpen deze zo goed mogelijk op te zetten via ons online marketingpakket Improve Online. Dit pakket bestaat uit advies over SEO, AdWords, e-mailmarketing of social media advertising. Je kiest voor een specifiek onderdeel of voor een combinatie van onderdelen. Wij voorzien je vervolgens van persoonlijk en direct toepasbaar advies en zetten jouw bedrijf online op de kaart.

Heb je interesse in het Improve Online pakket en wil je graag contact met ons opnemen? Lees hier meer over het online marketingpakket of bel naar 020 2610970.