Afgelopen week hebben we een aantal keer onderstaand mailtje van Google voorbij zien komen. Site’s die CSS en Javascript bestanden blokkeren voor Google hebben het bericht ontvangen, of zullen hem nog krijgen. Google wil graag weten hoe een website eruit ziet en of alles goed werkt. Daarom laat Google haar Robots deze bestanden checken.

Site blokkeert toegang Google tot JS en CSS

Misschien heb je hem ook ontvangen? In dat geval is het wel raadzaam om er iets aan te doen. Als Google niet weet hoe de website eruit ziet dan heeft dat invloed op jouw ranking.
De oorzaak ligt in het robots.txt bestand. Voor WordPress sites ziet het er dan vaak zo uit:

User-agent: *
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/

Verwijder de regel met /wp-includes. En eigenlijk kan die regel met /wp-admin er ook wel uit.

Als je de WordPress SEO plugin hebt geïnstalleerd dan kun je het robots.txt bestand heel eenvoudig aanpassen via de editor. Heb je geen WordPress installatie en/of kom je er zelf niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer Online Marketing.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer