Ze komen in alle vormen en maten. WordPress plugins die je kunt gebruiken om handige functionaliteiten aan jouw website toe te voegen. Maar hoe weet je nou welke plugin Responsive wel of niet geschikt is voor jouw website?

Met de tienduizenden plugins die rondzwerven op het internet kan het een flinke uitdaging zijn om er één te Google vinden die precies doet wat jij wilt. Er zijn gelukkig een aantal kenmerken waaraan een goede plugin te herkennen is.

Zelf hebben wij inmiddels al een aardig archief met plugins die we graag gebruiken. Als we iets nieuws zoeken kijken wij altijd naar de informatie die er met de plugin wordt meegegeven. Denk hierbij aan de ratings, reviews, het aantal downloads en heel belangrijk de datum waarop deze voor het laatst is bijgewerkt. De rotte appels pik je er meestal al snel uit. Wanneer je het volgende ziet: “Laatst bijgewerkt in 2010, 1 andere gebruiker heeft deze plugin geprobeert en deze 1 ster gegeven”, weet je al genoeg. Zoek dus nog even verder.
Als we eenmaal een aantal plugins hebben gevonden die goed worden bijgehouden en positieve feedback krijgen, kan bepaald worden welke het beste is voor de website. Hierbij kijken we naar aantal belangrijke punten.

De mogelijkheden

Het eerste en belangrijkste punt zijn de functionaliteiten van de plugin. Een plugin heeft altijd een doel, dit doel moet aansluiten bij de wensen van jouw website. Wil je bijvoorbeeld een portfolio in jouw website hebben, dan moet de plugin een aantal belangrijke functies bieden. Denk hierbij aan het toevoegen van een gallerij, het opmaken van de teksten en het ontwerpen van de verzamelpagina. Voor iedere plugin zal je weer andere opties verlangen. Bedenk dus altijd goed wat jij graag wilt en kijk in hoeverre de plugin hier aan voldoet.

Bedenk dus altijd goed wat jij graag wilt en kijk in hoeverre de plugin hier aan voldoet.

Gebruiksvriendelijkheid

Als tweede punt is er de gebruiksvriendelijkheid. Een plugin moet makkelijk te gebruiken zijn voor zowel de ontwikkelaar van de website als voor de gebruiker. Voor de ontwikkelaar moet het makkelijk zijn om de plugin naar wens te bewerken en aan te passen. Hier kunnen een aantal simpele zaken bij helpen, zoals aanpasbare shortcodes en bruikbare templates. Nog belangrijker is de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker. Dit laat in de praktijk nog al eens te wensen over. Knoppen en functies moeten foutloos werken en snel te vinden zijn. Zaken moet snel laden en overbodige code in je site is ook niet gewenst.

Documentatie en ondersteuning

Als derde en laatste punt hebben we de documentatie en ondersteuning. Een plugin is waardeloos als er nergens beschreven is hoe deze gebruikt moet worden. Daarom is het vitaal voor iedere plugin om een duidelijke uitleg en handleiding te leveren.

Conclusie

Zoals je kunt zien is het soms een hele uitdaging om een weg te banen door de zee van aangeboden plugins. Gelukkig kunnen we strenge eisen stellen aan onze keuzes. Daarnaast weten veel ontwikkelaars wat de gebruikers graag willen en kunnen we met voldoende denk- en zoekwerk de plugin vinden die bij ons past. Als je dan toch niet de juiste plugin kan vinden is het soms beter om een andere oplossing te zoeken. Onebite helpt hier graag bij! Wij ontwikkelen op maat gemaakte plugins of passen bestaande plugins aan zodat ze geheel voldoen aan jouw wensen.

Meer Webdevelopment.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer