De juiste tekst op een website met een mooie afbeelding heb je al snel. Maar hoe zorg je dat mensen de tekst gaan lezen. De eerste stap is uiteraard de tekst zelf, maak die interessant en pakkend. De tweede stap is hoe je de tekst toont.

Rust werkt

Wanneer er veel tekst in een kleine ruimte getoond word, met tientalle kopjes en dikgedrukte woorden zie je door de bomen het bos niet meer. Zelf lees ik dan een artikel en halverwege valt mijn oog op een titel van een ander artikel, of op een grote afbeelding en dan ben ik gelijk vergeten wat ik net gelezen had.

Iedereen heeft wel eens van de uitdrukking gehoord. “Less is More”, Maar waarom is minder nou meer? Eigenlijk is het niet zozeer de hoeveelheid tekst die de doorslag geeft, maar de rust waarin iets gebracht wordt.

Het grote voordeel van een minimalistisch design is in mijn optiek niet de leesbaarheid van de content, maar juist de focus.

Styling maakt het verschil

Met mijn werk bij Onebite heb ik veel te maken met styling en design. Ieder stuk tekst, iedere afbeelding en iedere kop wordt op de pixel afgemeten en ontworpen. Zodra de structuur gevormd is en het stylen van een website begint, zie je direct verschil in leesbaarheid. De styling die het meeste invloed heeft, zijn lege ruimtes. Smalle tekstvelden en veel witregels staan voorop.

Het grote voordeel van een minimalistisch design is in mijn optiek niet de leesbaarheid van de content, maar juist de focus. Door bijvoorbeeld een lichtgrijze achtergrond te geven aan een tekstblok, zoals op onze homepage, wordt je aandacht daarheen getrokken zonder dat het storend is voor de andere tekstvelden. Het resultaat is een focus op de hoofdpunten, zonder dat het storend is voor de overige content.

Rust in het algemeen

Een rustig ontwerp helpt niet alleen bij een website. Veel bedrijven hebben het ook toegepast op hun algemene werksfeer. Google is hier een uitstekend voorbeeld. Google geeft haar werknemers alle ruimte en rust die ze nodig hebben om goed te presteren.

Een rustig design klinkt eenvoudig maar doordat alles rustig is springt iedere fout er vaak direct uit. Denk je zelf aan het maken of verbeteren van je website, maar je weet niet precies hoe je het wilt hebben? Onebite kan je helpen.

Meer Webdevelopment.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer