Regelmatig komen wij het tegen: een website die gehackt is. Heel vervelend want er gaat vaak een hoop tijd verloren bij het herstellen van de hack. Beter dus om dit te voorkomen. Hoe simpel het ook klinkt, regelmatig updates uitvoeren is de sleutel tot succes.

Wat is de reden dat mijn site gehackt wordt?

Een terechte vraag: waarom zou iemand er baat bij hebben binnen te dringen in jouw systeem? Een van de meest geziene vormen is het gebruiken van de site voor het versturen van spam. De hacker maakt dan gebruik van jouw server om duizenden spam e-mails te versturen, wat uiteraard zeer nadelig is voor de prestaties voor de performance van de installatie. Een andere vorm is het vergaren van informatie, bijvoorbeeld persoonlijke gegevens van jouw websitebezoekers. Gegevens die ze dan vervolgens weer doorverkopen.

Hoe merk ik dat mijn site gehackt is?

Meestal is het heel duidelijk, de foutmeldingen vliegen je om de oren. Maar het hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Misschien is dat nog wel de slimste manier om te hacken. Hosting providers hebben daar wel allerlei maatregelen tegen genomen. Ze scannen de bestanden van je website om security leaks op te sporen. Controleer eens of jouw hosting provider dit ook doet.

Vroeg of laat kan bijna iedere website gehackt worden

Hoe je het ook wendt of keert, wanneer je geen updates uitvoert moet je er vroeg of laat aan geloven. Dit komt omdat er in de loop van tijd lekken ontstaan in de code. Er wordt altijd wel weer een nieuwe manier gevonden om veiligheidsmaatregelen te omzeilen. Daarom is het van belang die lekken tijdig te dichten door middel van updates. Veel van onze klanten maken gebruik van het WordPress CMS waar updaten gelukkig een fluitje van een cent is. Het gaat dan om de core – WordPress zelf- en de plugins. Als je je plugins een beetje zorgvuldig hebt uitgekozen dan zullen updates daar ook regelmatig beschikbaar worden.

Natuurlijk is het niet slim om aan updates te beginnen zonder backup, er kan altijd iets mis gaan. Bijvoorbeeld omdat er conflicten tussen plugins optreden. Ik kan me voorstellen dat de gemiddelde ondernemer hier niet altijd even veel zin in heeft. Je kunt daarom altijd de hulp van Onebite inschakelen.

Meer Webdevelopment.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer