Onlangs maakte Google bekend dat websites met HTTPS hoger gewaardeerd gaan worden. Veiligheid wordt dus beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Goed nieuws voor ons! Wij draaien namelijk zelf al een tijdje op https. Ook raden wij het onze klanten vaak aan om een SSL certificaat af te sluiten, al is het maar om hackers buiten de deur te houden.

Wat is https en hoe werkt het?

Bij het gebruik van https wordt data versleuteld verzonden. Hierdoor wordt het voor hackers vrijwel onmogelijk om te achterhalen wat er verzonden wordt. Om https te kunnen gebruiken heeft men een SSL (Secure Sockets Layer) certificaat nodig. Deze worden uitgegeven per domeinnaam. Vaak kun je een dergelijk certificaat via je hosting partij afsluiten. Een website is niet per definitie direct geschikt voor de overstap van http naar https. Hiervoor zijn soms een aantal kleine aanpassingen noodzakelijk.

Wat is de reden dat Google dit promoot?

Google zegt dat het haar missie is om het web veiliger te maken. Hoe meer websites op https draaien, des te veiliger het web. Logischerwijs draagt het ook bij aan de geloofwaardigheid van de zoekmachine als bezoekers vanuit Google op websites terecht komen die veilig zijn.

Ben je geïnteresseerd in de overstap naar https? Neem gerust even contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Meer Online Marketing.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer