Het was tijd voor iets nieuws. Met dat gevoel liepen we al een tijd rond. Onebite is in 2014/2015 een stukje volwassener geworden en onze stijl is meegegroeid. De oude website straalde niet meer het Onebite gevoel uit en dus was het tijd voor een flinke verandering. Ernst ging aan de slag met het responsive webdesign, Chiel met de techniek en samen met Wouter en Liz werd inhoudelijk gekeken naar de content. Zelfs de icoontjes zijn hand gemaakt en de foto’s geschoten door Anne Groos. Het resultaat mag er wezen, nietwaar?

Aangezien we vanaf maart in een nieuw pand zitten en onze slogan niet meer opgaat, was het ook tijd voor een aanscherping van de huisstijl en vanzelfsprekend een nieuwe website! We zijn iets verschoven binnen Amsterdam, waardoor we niet meer kunnen spreken van hartje centrum. Daarnaast kriebelt het als webdesign bureau al snel om de site weer helemaal om te gooien. De plannen en de start waren snel gemaakt. Omdat het wat ons betreft logisch is dat projecten van onze klanten voorgaan, duurde het uiteindelijk toch wat langer dan gepland. Een aantal verplichte vrije dagen volgens de Nederlandse overheid in april en mei boden uitkomst en maakten het mogelijk alles af te ronden.

De nieuwe website

De nieuwe look & feel van de website past beter bij het Onebite gevoel: Simpel, strak & recht door zee. Een internetbureau waar je van op aan kan.

Gefocust en professioneel, maar tevens creatief en informeel. We brengen de mooiste dingen tot stand door echt samen te werken met klanten. De focus van de site ligt nu bij het team – de mensen achter Onebite en wat wij kunnen betekenen. Wij willen meer vertellen over waar we precies mee bezig zijn. Ook jij krijgt zo beter inzicht in de diensten die wij bieden en hoe we dat doen.

Een ander belangrijk verschil met de oude website is de transitie van Joomla naar WordPress. Het zijn beide open source systemen om content te publiceren en te beheren en allebei gebaseerd op dezelfde techniek, namelijk PHP en MySQL. Nu vraag je je misschien af, waarom dan de switch? In het kort gezegd: less is more. WordPress is voornamelijk gericht op gebruikersgemak. Daarnaast werken we zelf ook steeds meer met WordPress en is de SEO Plugin van Yoast voor WordPress bij ons heilig!

Work like a captain and play like a pirate

Tips betreft een nieuwe website

Wat hebben we er zelf eigenlijk van geleerd en wat is daarvan interessant voor jullie.

 • Plannen, plannen, plannen! Zeker wanneer het om corporate ontwikkeling gaat krijgen andere zaken snel voorrang.
 • Houdt dus vooraf rekening met drukte en plan alvast tijd in na werktijd om eraan te werken
 • Denk goed na over het doel van de website, de boodschap en wat er anders moet.
  • Kijk daarom aandachtig naar Google Analytics – Data = kennis
  • Kijkend naar de oude website – kijk goed waar het beter kan
  • Nieuwe markt aanboren? Zorg dan voor een aanscherping van de SEO strategie en doe opnieuw een zoekwoordenonderzoek.
 • Maak vooraf een taakverdeling
 • Ook al zijn de taken goed verdeeld – blijven communiceren
 • Zet die stip op de kalender – een deadline werkt altijd beter
 • Ga voor een soft launch – op die manier kunnen eventuele foutjes eruit gehaald worden voordat het grote publiek gaat kijken.
 • Neem ook na de livegang de tijd om te verbeteren. Een goede website is nooit af.

We zijn benieuwd naar jullie mening; vragen, opmerkingen of tips aan ons? Neem gerust contact op via de contactpagina.

 

Meer Over Onebite.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer