Je wilt de bezoekers op jouw website zo goed mogelijk van dienst zijn. Tegelijkertijd wil je niet uren kwijt zijn aan het vullen van content met een ingewikkelde, onlogische editor. Wij snappen dat en raden daarom in de meeste gevallen WordPress aan. Lees meer over dit populaire CMS en waarom ook jouw website op WordPress zou moeten draaien.

CMS staat voor Content Management System. Dit is de back-end of de ‘achterkant’ van je website. Vanuit het CMS kun je als beheerder teksten, berichten en overige media aanpassen. Een CMS kan door webdevelopers zelf ontwikkeld worden of er kan een bestaand CMS gebruikt worden.

Waarom WordPress omarmen?

  1. WordPress is gratis. Waarom zou je extra kosten maken voor een CMS, als één van de gebruiksvriendelijkste gratis te gebruiken is? Gratis hoeft niet slecht te zijn, integendeel zelfs. Maar let op; met alleen WordPress als CMS heb je nog geen website, je website moet natuurlijk wel nog gebouwd en gehost worden. Hosting houdt in dat ervoor wordt gezorgd dat jouw website live op het internet staat.
  2. WordPress is easy to use. Heb je niet zo veel met techniek? Ook dan is WordPress voor jou makkelijk te gebruiken. Met de simpele teksteditor kun je berichten eenvoudig bewerken, publiceren en een afbeelding uploaden is ‘zo gepiept’. Je kunt zelfs onderweg vanaf je smartphone of tablet offline een tekst typen als je even niet beschikt over wifi. Vervolgens publiceer je jouw verse content met één klik. Laat jij je WordPress website door Onebite bouwen? Dan krijg je van ons een duidelijk handleiding waarin stap voor stap alle mogelijkheden staan beschreven.
  3. Tal van functionaliteiten door verschillende plug-ins. Plug-ins zorgen ervoor dat er met WordPress steeds meer mogelijk is. Een plug-in is een stukje extra software waardoor je website beter functioneert. Er zijn meer dan 15.000 WordPress plug-ins die mogelijkheden bieden om je website zo in te richten zoals jij dat graag wilt. Denk aan een plug-in voor een contactformulier waarmee je een contactformulier volledig  naar jouw wens maakt. Let hierbij wel op: bij sommige plug-ins dien je voor volledige functionaliteit te betalen. Tevens raden wij klanten vaak af om allerlei plug-ins te gebruiken omdat je niet altijd zeker kunt zijn van de kwaliteit van andermans code. Dit kan op zijn beurt weer zorgen voor beveiligingsproblemen. Daarom bouwen wij plug-ins altijd op maat voor de klant (al zijn er wel een aantal core plug-ins die we vaak gebruiken). Lees meer over de kenmerken van een top WordPress plug-in.
  4. Versimpelde SEO. SEO, ook wel Search Engine Optimization, zorgt ervoor dat je website goed vindbaar is in zoekmachines als Google. Voor WordPress zijn er verschillende plug-ins beschikbaar die laten zien hoe vaak een zoekwoord terugkomt en geven je de mogelijkheid om een goede titel en omschrijving van je pagina te typen. De plug-in van Yoast wordt het meest gebruikt in combinatie met WordPress, zie het als een hulpmiddel. Voor uitgebreide SEO-optimalisatie kun je terecht bij Onebite
  5. WordPress is flexibel. Je kunt meer met het WordPress CMS dan met een algemeen CMS. Zo is het mogelijk om complete menu’s te maken, formulieren aan te maken, widgets toe te voegen (welke voor bijvoorbeeld advertenties en andere content erg handig kunnen zijn) en meer. Wij bouwen de WordPress website volledig op maat voor de klant, zodat deze, ook door jou, flexibel te beheren is. Zo kun je veel onderdelen naar eigen voorkeur aanpassen met behulp van WordPress. Wat wil je nog meer?

 

Kortom: een WordPress-website is simpel, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en zit vol met mogelijkheden. Een website die makkelijk in gebruik is scheelt jouw tijd in onderhoud. Overtuigd om WordPress als CMS te gebruiken of branden er vragen? Twijfel dan niet, neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken!

http://wpfixit.com/top-10-reasons-why-to-choose-wordpress/

Meer Webdevelopment.

Wat je nog niet wist over social media

28 feb

onebite

Online Marketing

Social media speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven van zowel individuele personen evenals grote en kleine bedrijven. Hoewel social media nog relatief... Lees meer

Haast elke professionele website wordt onderhouden aan de hand van een CMS, dat staat voor Content Management Systeem. Voor aanpassingen en updates kan de verantwoordelijke... Lees meer